Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سال گذشته و در ایام دهه فجر سریال «جلال» به کارگردانی حسن نجفی و تهیه کنندگی مهدی کریمی از شبکه یک سیما به روی آنتن رفت. این سریال در فصل اول درامی از رخدادهای اجتماعی و روزهای انقلاب اسلامی در سال‌های منتهی به بهمن ۱۳۵۶ در آذربایجان شرقی بود. فصل دو سریال «جلال 2» نیز آماده پخش می شود از شبکه یک، به همین مناسبت گفت وگو صمیمی با مرتضی صفری مدیرکل صدا و سیمای آذربایجان در دفتر خبرگزاری فارس در تبریز انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«جلال» سریالی در بستر تاریخ معاصر/ اقتباس از رمان «بینوایان»

قصه فصل اول سریال «جلال» که در ۱۵ قسمت توسط امیرحسین ثروتمند به نگارش درآمد، از سال ۱۳۳۸ تا سال ۱۳۵۶ در تبریز را به تصویر می کشید و قیام مردم آذربایجان شرقی را در این سال ها روایت می کرد.

همچنین رخداد‌های اجتماعی و روز‌های انقلاب اسلامی در سال‌های منتهی به بهمن ۵۶ در آذربایجان شرقی از قصه های اصلی این سریال است. همچنین این سریال اقتباسی از رمان معروف «بینوایان» نیز داشت که در این زمینه می توان به زندگی جلال و رویارویی اش با زن و مرد میانسالی اشاره کرد که از خطای او چشم پوشی کردند و او را بخشیدند.


درامی بین راضیه و جلال

علاوه بر بستر تاریخی که در این سریال از آن استفاده شده بود، درامی عاشقانه هم محوریت «جلال» را تشکیل داده بود. ماجرای عشق جلال به راضیه یکی از درام های این سریال بود که تا لحظه پایانی نیز مخاطب را پای این سریال نشاند تا از سرنوشت شخصیت هایش مطلع شود. جلال بعد از ازدواج با راضیه درگیر مسائل و مناسبت های سیاسی و مبارزه های انقلابی آن سالها می شود و به طور ناخواسته توسط پاپوش هایی که برایش درست می کنند گرفتار می شود. او به اجبار سالها بی هیچ نام و نشانی دور از همسرش زندگی می کند و در این مدت اتفاق های ریز و درشت و فراوانی برای رخ می دهد. او در همان سالها تبدیل به یکی از تجار فرش در تبریز می شود. اما زمانیکه بعد از چند سال راضیه را در بیمارستان جذامی ها پیدا می کند، زندگیش دستخوش تغییراتی می شود.

ورود به بیماری جذام در تبریز

بیماری جذام و شیوع آن در تبریز یکی از اتفاق هایی بود که در این سریال به نمایش درآمد. سازندگان از طریق درگیر کردن یکی از شخصیت های اصلی به این بیماری سعی کردند تا برخی از علائم این بیماری و مراقبت هایش را با پوشاندن بخشی از صورت و چهره شخصیت راضیه که به جذام مبتلا شده بود را به مردم نشان دهد.

 

بازیگران سریال در فصل یک

حمیرا ریاضی، عمار تفتی، هادی افتخارزاده، مهران رجبی، رضا آبپاک، سنا پورسعیدی، کامیار شکیبایی، فاطمه شکری، حامد منافی و تعدادی بازیگران تلویزیون و بومی آذربایجان شرقی در این سریال به ایفای نقش پرداختند.


قصه در ادامه فصل قبلی است

شاید برای بسیاری از مخاطبان مهم باشد که قصه فصل جدید این سریال در ادامه فصل قبلی است یا نه اما بنا به گفته تهیه کننده قصه در ادامه فصل قبلی است و از سال ۱۳۳۸ شروع می شود تا زمان انقلاب و بعد از آن و جنگ بین ایران و عراق ادامه دارد. اما نکته ای که وجود دارد این است که در قسمت پایانی فصل یک سرنوشت شخصیت های اصلی به صورت نوشته ای روی تصویر درج شد و خبر از سال فوت دو شخصیت اصلی (جلال و راضیه) نیز داد، با این تفاسیر انتظار می رفت که قصه از جای دیگری شروع شود یا اینکه لااقل این اطلاع رسانی در پایان بندی صورت نمی گرفت.

 

طراحی پنج فصل برای سریال جلال/ جلال 2  در 26 قسمت آماده پخش از شبکه یک شد

مرتضی صفری مدیرکل صدا و سیمای آذربایجان شرقی  از طراحی پنج فصل برای سریال جلال خبر داد و گفت: بعد از تولید موفق فصل اول به زودی تولید فصل دوم این سریال آغاز شد و فصل دو این سریال آماده پخش از یک در 26 قسمت شده است.

وی گفت: تصویربرداری فصل دوم سریال جلال به منظور روایت فرازهایی از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ تا آزادی سوسنگرد در سال ۱۳۶۲ با نگاهی به زندگی ۲ شهید محراب آیت الله قاضی طباطبایی و آیت الله مدنی و همچنین سردار تجلایی ساخته شده است.

وی  افزود: در فصل دوم سریال از ۲۹ بهمن ۵۷ تا آزادی سوسنگرد را نشان می دهد و در فصل‌های بعد نیز می توان در صورت حمایت و تامین اعتبار تا شهدای مدافعان حرم را به نمایش گذاشت.

صفری سریال جلال را جزو سنگین‌ترین پروژه‌های سریال‌سازی معاونت امور استان های رسانه ملی دانست و گفت: این سریال تاریخی ۱۸۴ لوکیشن و ۶۴۸ سکانس دارد و تعداد عواملی که دیالوگ دارند بالای ۲۰۰ نفر و همچنین بیش از هزار نفر هنرور در این سریال ایفای نقش کرده اند.

وی افزود: با وجود تمام ناملایمات، یک رکورد در تاریخ سریال سازی صدا و سیما ثبت شد و در حال رایزنی هستیم ۲۸ یا ۲۹ بهمن قسمت اول فصل دوم سریال جلال از شبکه یک پخش شود.

مدیرکل صداوسیمای آذربایجان شرقی با اشاره به این‌که فصل اول سریال جلال با اقبال عمومی مواجه شد، گفت: سریال جلال تبدیل به یک برند شده است و برای اولین بار، سه شبکه ملی و بین المللی این سریال را پخش کردند.

 

صفری گفت: سریال  جلال دو در سه استان آذربایجان شرقی، خوزستان و کمیته مشترک ضد خرابکاری موزه عبرت تهران تصویربرداری شده است.

مدیرکل صداوسیمای آذربایجان شرقی، اظهار کرد: در این سریال به مرور زندگی سه شهید آیت‌الله قاضی، آیت الله مدنی و شهید علی تجلایی پرداخته می‌شود.

وی تاکید کرد: تبریز و آذربایجان از دوران صفویه تا امروز استبدادستیزی خود را به اثبات رسانده‌اند و در مقابله با روس‌ها، مقابله با عثمانی‌ها و دوران دفاع مقدس تلاش‌های زیادی کرده‌اند.

صفری عنوان کرد: تا امروز در این موضوعات به خوبی کار نشده است در حالی که شخصیت های تاثیرگذار و بزرگانی چون پروین اعتصامی، جبار باغچه‌بان، دکتر مبین و همانند آنان ظرفیت ساخت یک سریال فاخر را دارند.

در فصل نخست سریال جلال از سال ۳۸ تا ۲۹ بهمن ۵۶ روایت شد که با اقبال عمومی مواجه شد و برای اولین بار یک سریال استانی در سه شبکه ملی و بین المللی ایران پخش شد.

فصل دوم این سریال هم از سال ۵۷ تا ۶۲ را روایت خواهد کرد چراکه این ایام یکی از پرتلاطم ترین ایام تاریخ تبریز است.


به گزارش فارس، سریال «جلال» به کارگردانی حسن نجفی و بازی عمار تفتی، حمیرا ریاضی، هادی افتخار زاده، رضا آبی پاک و .. از شبکه یک سیما پخش شد.

قصه فصل دو سریال جلال در ادامه فصل قبلی است و از سال ۱۳۳۸ شروع می شود تا زمان انقلاب و بعد از آن و جنگ بین ایران و عراق ادامه دارد.

در این فصل به زندگی شهید سید محمدعلی قاضی طباطبایی (اولین شهید محراب انقلاب اسلامی) که از مبارزان شیعه در دوران پهلوی بود و در سال ۵۸ شهید شد پرداختیم. همچنین ترور شهید میر اسدالله مدنی دهخوارقانی (دومین شهید محراب انقلاب اسلامی) نماینده دوره اول مجلس خبرگان و امام جمعه وقت تبریز و نورآباد ممسنی که در سال ۶۰ به شهادت رسید نیز به تصویر کشیده شده است.

همچنین رخداد‌های اجتماعی و روز‌های انقلاب اسلامی در سال‌های منتهی به بهمن ۵۶ در آذربایجان شرقی از قصه های اصلی این سریال است. همچنین این سریال اقتباسی از رمان معروف «بینوایان» نیز داشت که در این زمینه می توان به زندگی جلال و رویارویی اش با زن و مرد میانسالی اشاره کرد که از خطای او چشم پوشی کردند و او را بخشیدند.

قصه فصل اول سریال «جلال» که در ۱۵ قسمت توسط امیرحسین ثروتمند به نگارش درآمد، از سال ۱۳۳۸ تا سال ۱۳۵۶ در تبریز را به تصویر می کشید و قیام مردم آذربایجان شرقی را در این سال ها روایت می کرد.

 


انتهای پیام/60001

منبع: فارس

کلیدواژه: شبکه یک تبریز انقلاب اسلامی مرتضی صفری سریال جلال خبرگزاری فارس فارس تبریز اسدالله مدنی مجلس خبرگان شهید محراب حسن نجفی حمیرا ریاضی جبار باغچه بان پروین اعتصامی دوران صفویه دکتر مبین جذامی سوسنگرد موزه عبرت تهران دفاع مقدس صدا و سیما شهدای مدافع حرم عراق ادامه فصل قبلی انقلاب اسلامی در سال آذربایجان شرقی فصل دوم سریال سال ۱۳۳۸ سریال جلال شبکه یک آیت الله فصل اول قصه فصل سال ها فصل دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۹۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی

احسان محمدحسنی، مدیر سازمان هنری رسانه‌ای اوج در کتاب «سلیمانی عزیز ۲»، صفحه ۱۹۴ به خاطره جالبی از نگاه سردار سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه به سریال پایتخت ۵ و سکانس‌های مربوط به داعش اشاره دارد. همچنین سیروس مقدم کارگردان این سریال خاطراتی از ساخت این قسمت‌ها دارد. این روز‌ها که پخش این سریال پرمخاطب در شبکه‌ای فیلم به قسمت‌های حساس حضور خانواده نقی معمولی و همراهانش در سوریه و درگیری با داعش رسیده، بد نیست این خاطرات شیرین را مرور کنیم.

سردار سلیمانی هماهنگ کرد تا عوامل فیلم با اسیران داعشی صحبت کنند

به گزارش همشهری، در کتاب «سلیمانی عزیز ۲» به نقل از مدیر سازمان هنری رسانه‌ای اوج می‌خوانیم: وقتی قرار شد پایتخت ۵ ساخته شود، تیم را بردیم دیدار حاج قاسم. حاجی خیلی کمک کرد تا بچه‌ها با فضای سوریه و مدافعین حرم آشنا بشوند؛ حتی هماهنگ کرد با یکی دوتا اسیر داعشی صحبت کنند. فیلم‌نامه که نهایی شد، یک روز صبحانه مهمان حاج قاسم شدیم. همین که فهمید آخر سریال قرار است بابا پنجعلی شهید شود و در کربلا یا مشهد خاکش کنند، گفت: «فیلم‌نامه رو عوض کنید، همه این خونواده باید صحیح و سالم برگردن ایران.» کارگردان و نویسنده با تعجب نگاهی کردند و گفتند: «نمیشه! ما می‌خوایم قصه این‌طور تموم بشه.» حاجی وقتی دید قبول نمی‌کنند، غیرتمند گفت: «مگر ما مرده باشیم که یکی از این خونواده به دست داعش شهید بشه!»

نظر سردار در خصوص ساخت «پایتخت ۵» مثبت بود

سیروس مقدم کارگردان خلاق و خوشفکر این سریال در خصوص این سری از مجموعه پایتخت در یک گفت و گویی مطبوعاتی می‌گوید: پرمخاطبترین فصل سریال پایتخت (فصل پنجم) را تولید کردیم که حملات زیادی هم به آن شد. این سریال با توصیه حاج قاسم سلیمانی ساخته شد. نظر سردار در خصوص ساخت «پایتخت ۵» مثبت بود و فقط یک نگرانی داشتند که انتهای قصه چه می‌شود که ما گفتیم خانواده نقی با رشادت و جانفشانی خودشان را از مهلکه جنگ نجات می‌دهند و در نهایت یک بالگرد سوری این خانواده را از مخصمه نجات می‌دهد. سازمان اوج همفکر و ناظر بر کار بود و قسمت به قسمت فیلمنامه، هم به اوج و هم تلویزیون داده می‌شد و کاملا هماهنگ بودیم... یک صبح زود خدمت‌شان (سردار سلیمانی) رسیدیم، زیرا می‌خواستند سرشان خلوت‌تر باشد و مفصل صحبت کنند. من از فحوای کلامشان متوجه شدم پایتخت‌های دیگر را هم دیده‌اند. ایشان نظراتی داشتند که بحق هم درست بود. ضمن این‌که به ما مشاورانی برای کار معرفی کردند و فقط نگران فینال قصه بودند که قهرمانان نجات پیدا کنند.

جلسات مفصلی با فرماندهان داشتیم

مقدم در ادامه می‌افزاید: بار‌ها من و محسن تنابنده جلسات مفصلی با رده‌های بالای عملیات سوریه داشتیم و پای خاطرات آن‌ها نشستیم و نوشتیم، حتی خودم یک بار پیش سردار سلیمانی رفتم و راجع به پایتخت و داعش صحبت کردیم ...

حضرت‌آقا همه را خوشحال کردند

این کارگردان در ادامه می‌افزاید: حضرت آقا در صحبت‌هایشان تاکید کردند به رئیس وقت سازمان صدا و سیما سفارش کرده‌اند نمونه سریال‌هایی مثل پایتخت ساخته شود که روایتگر یک خانواده متدین، ایرانی و بافرهنگ است و گفته بودند، چرا از این سریال‌ها کم ساخته می‌شود؟ من حرف آقا را به عوامل رساندم و خیلی خوشحال شدیم که ایشان حتی حرف‌های نهفته در سریال را کشف کرده‌اند و تاکید داشتند در پایتخت ۲ خیلی خوب به حق‌الناس پرداخته‌ایم. شنیدن این حرف‌ها خیلی حالمان را خوب کرد.

سیروس مقدم، کارگردان شناخته شده تلویزیون است. او بعد از ساخت مجموعه‌های پرمخاطب تلویزیونی همچون پایتخت، روز‌های زندگی، نرگس، تا ثریا، چک برگشتی، بچه‌های نسبتا بد، مدینه، میکائیل، علی‌البدل و... نشان داده که رگ خواب مخاطب را بخوبی می‌شناسد و می‌داند از چه زاویه‌ای به دغدغه‌های مردم نگاه و آن را از قاب دوربینش به بهترین شکل ثبت کند.

ناگفته نماند سریال پایتخت ۵ هر شب ساعت ۲۱ از شبکه آی فیلم پخش می‌شود.

دیگر خبرها

  • حواشی ناتمام «حشاشین»، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب و خبرهای جدیدی از حج
  • خنثی‌سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در ایران روی آنتن شبکه یک سیما
  • «رخنه» سریالی درباره امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ
  • مگر ما مرده باشیم که یکی از این خانواده به‌دست داعش شهید شوند
  • غرق در انبه! طراحی خانه ای با تم میوه ای (عکس)
  • دانلود سریال افعی تهران قسمت ۹ نهم کامل
  • دانلود سریال اکازیون قسمت ۶ ششم ( قسمت 6 اکازیون ) با حجم نیمه رایگان
  • اتفاقی که «تانیا» از پشت صحنه «نون خ» فاش کرد
  • دانلود شب های مافیا زودیاک فصل ۲ قسمت ۱۲ دوازدهم (قسمت 12 فصل 2 زودیاک) با حجم نیمه رایگان
  • مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی